![]() |
bilden är lånad från recept.nu |
- 1 paket bacon
- 200 g kantareller
- färsk timjan ca 1 dl
- 1 medelstor /stor rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 liter vatten
- 6 dl risottoris
- 3-4 dl vitt vin
- riven parmesan, ca 2 dl
- salt, peppar, chili
- olivolja
- smör att steka i
1 Koka upp vatten och lägg i buljongtärningarna och låt stå (stäng av plattan så att inte vattnet kokar bort.
2 Hacka lök (rödlök och 1 st vitlöksklyfta) och stek på svag värme i lite olivolja. stek tills lögen blivit glansig (den blir lätt genomskinlig).
3Höj värmen och häll på riset och rör om, tillsätt vinet och salta peppra. Rör tills vinet kokat in i riset. sänk värmen lite igen och häll på ca 1/3 av buljongen och tillsätt sen buljong allt eftersom det kokar undan. Rör om regelbundet så det inte bränner fast i botten. (Risotto tar god tid på sig att bli klart, så stressa inte ;) )
4 stek kantareller bacon och vitlök tillsammans med timjan lite chili krydda för hetta, salta och peppra.
5 När buljongen kokat in i risotton tillsätter du parmesan (om den inte kännas färdig i konsistensen kan du hälla på lite mer buljong/vatten) krydda mer om det behövs.
Låt risotton stå under lock och vila ca 3 minuter.
Lägg upp på tallrik och toppa med den stekta svampen, garnera med lite timjan
TADA!
Låt risotton stå under lock och vila ca 3 minuter.
Lägg upp på tallrik och toppa med den stekta svampen, garnera med lite timjan
TADA!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar